Smultronställe i Thailand

Varje år reser hundratusentals svenskar till Thailand, särskilt under högsäsongen mellan jul och nyår. Många väljer att besöka populära destinationer som Phuket, Ao Nang och Koh Samui.

Men för de som är villiga att utforska lite mer, finns det många oupptäckta platser i Thailand som erbjuder unika upplevelser och fantastiska sevärdheter.

Koh Samet och Koh Chang: Oupptäckta öar

Koh Samet och Koh Chang är två platser som har blivit populära på senare tid. Dessa öar ligger vid Rayong och erbjuder en unik kombination av vacker natur och lugn atmosfär.

Koh Samet är känd för sina vackra stränder och klara vatten, medan Koh Chang är hem för en mängd olika djur och växter.

Koh Lipe: Dykarens paradis

För de som älskar att dyka, är Koh Lipe en plats som inte får missas. Denna lilla ö, belägen under Koh Lanta, erbjuder fantastiska dykplatser med ett rikt marint liv.

Här kan du se allt från färgglada koraller till exotiska fiskar och kanske till och med en sköldpadda eller två.

Norra Thailand: Kulturella upplevelser

Om du är intresserad av kultur och historia, är norra Thailand platsen för dig. Städer som Chiang Mai och Chiang Rai erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter, från tempel och museer till marknader och matställen.

Dessutom är priserna ofta lägre här jämfört med de mer turistiska områdena, vilket gör det till ett utmärkt val för budgetresenärer.

Smultronställen vid turistmålen

Trots att de populära turistmålen ofta är fulla av besökare, finns det fortfarande smultronställen att upptäcka.

Freedom Beach på Phuket är en otroligt vacker strand som är värd ett besök, medan Railay Beach vid Ao Nang erbjuder fantastiska klippformationer. Och om du vill uppleva en riktig paradiskänsla, varför inte ta en tur till Phi Phi Island?

Slutsats

Thailand har mycket mer att erbjuda än bara de vanliga turistmålen. Genom att utforska mindre kända platser och områden kan du upptäcka landets verkliga skönhet och charm.

Oavsett om du är intresserad av natur, kultur, historia eller äventyr, finns det något för alla i detta fantastiska land. Men du måste stanna i minst 2 veckor för få ut det mesta av din resa, det är inte direkt ett mål för din nästa weekendresa 🙂

Så varför inte boka din nästa resa till Thailand idag och upptäcka dess dolda pärlor?